Nagrade za najbolja IoT rješenja – IoT Breakthrough Awards

IoT Breakthrough Award je program nagrađivanja najboljih kompanija, softverskih rješenja, ljudi i servisa u razvoju Internet of Things tehnologija. Misija je da se nagradi izvrsnost i prepozna kreativnost i uspjeh kao plod ozbiljnog rada.

Internet of Things

Za 2017. godinu bilo je nominirano preko 3000 pojedinaca, rješenja i kompanija u širokom rasponu područja – od industrijskih i kompanijskih Internet of Things rješenja, pametnih gradova i pametnih kuća, automobilske industrije i drugih. Pobjednike u svim kategorijama je odabrao stručni žiri sastavljen od eksperata iz industrije. Rješenja i proizvodi nominirani za ovu nagradu su samo oni koji su predstavljeni od 01.01.2016. do 31.12.2017.

IoT Breakthrough nagrade se dodjeljuju u 11 kategorija, i to: Enterprise IoT, Consumer IoT, Connected Home, IoT Platform, IoT Component, Industrial IoT, Smart City, M2M, IoT Partner & Ecosystem, Connected Car i Health & Wellness.

Neki od dobitnika ovog priznanja za 2018. godinu su Cisco, Sony, General Electric, Intel, Samsung, Bosch, Apple i drugi.

Priznanje IoT Breakthrough Award će se dodjeljivati na kraju svake kalendarske godine.

Novosti o Internet of Things tehnologijama pratite ovdje.