Naša misija

Dobrodošli na portal Digitalizacija Hrvatske! Digitalizacija Hrvatske je portal koji sadrži sve informacije i novosti vezane za digitalno doba te aktivno prati transformaciju Republike Hrvatske u digitalnom smislu.

Po definiciji je digitalizacija zapravo proces pretvaranja nekog analognog signala u digitalni oblik. Pretvaranje – krenimo od teksta, preko audio i video zapisa, sve do trodimenzionalnih objekata (korišteno u CAD-Computer Aided Design). Sve promjene vezane za poslovanje, infrastrukturu, promet, život, birokraciju u smislu transformacije podataka i informacija u jedan od digitalnih oblika su korak u smjeru digitalizacije. 

Ovaj portal kreiran je tako da Vam u što sažetijem obliku nastoji približiti temu transformacije u digitalni svijet. Potakne Vas na razmišljanje o transformaciji koja je prisutna i informira Vas u kojem smjeru bi se ona mogla kretati u budućnosti.

neurogrid

Promjene koje donosi digitalizacija su neophodne za opstanak poduzeća na konkurentnom europskom i svjetskom tržištu. Donosi potpuno nove dimenzije poslovanja, pa se tako rađaju nova područja u privredi i uslužnim djelatnostima koje je u današnje vrijeme (gdje Internet dominira svijetom) vrlo lako pretočiti u unosan posao.

Mi smo entuzijasti i zaljubljenici u tehnologiju pratite s nama tehnološke i digitalizacijske trendove Hrvatske i svijeta. Pratimo  teme koje obuhvaćaju 4. Industrijsku revoluciju, Pametne gradove, Internet of things (IoT), razvoj Umjetne inteligencije, Big Data u znanosti i industriji, razvoj Inteligentnih transportnih sustava,razvoj Informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT.)

Pratite nas i na našoj Facebook stranici i budite u toku s novim objavama.

 

Želimo Vam ugodno i zanimljivo vrijeme provedeno na ovom portalu!