Uber Unlocking Cities

Kakva je budućnost osobnih automobila u svijetu? Je li to održiv način prijevoza? Unlocking Cities je izvještaj o utjecaju novih oblika mobilnosti na promet u velikim gradovima koji je izradila tvrtka Boston Consulting Group (BCG) zatražena od Uber-a.

Unlocking Cities

Svrha izvješća

Izvješće Unlocking Cities prikazuje trenutno stanje u gradovima što se tiče osobnih automobila. Navodi podatke o potrošnji goriva, zagađenju okoliša, iskorištenju kapaciteta prijevoza putnika u osobnom automobilu i slične zanimljive podatke vezane za korištenje automobila. Istraživanje je provedeno u Velikim Azijskim gradovima: Singapur, Kuala Lumpur, Jakarta, Surabaya, Bangkok, Hong Kong, Taipei, Ho Chi Minh City, Hanoi i Manila. Izvještaj prikazuje sljedeće činjenice:

Prijedlozi poboljšanja

Razvoj tvrtki kao Uber, Didi, Grab i Lyft donosi nove ideje za rješavanje prometnih problema. Rješenje za previše automobila u gradovima Uber vidi u novim oblicima mobilnosti kao što je “carsharing”. Na taj način moguće je povećati iskoristivost osobnog automobila te samim time smanjiti broj vozila na prometnicama u gradovima. Također izvješće potiče na sve manji udio osobnih automobila u gradovima, a sve veći udio vozila koja se mogu dijeliti kao na primjer taxi vozila.

Izvješće možete preuzeti na LINKU.

Više o sličnim temama pročitajte OVDJE.

Pogledajte video koji na satiričan način prikazuje problem sve većeg broja automobila na cestama.